Menu page

PKY-Laatujärjestelmä

Säilytä kurkut ja tomaatit huoneenlämmössä

 

Olet täällä: Kurkun ja tomaatin säilytys | Säilytä kurkut ja tomaatit huoneenlämmössä

Säilytä oikein

Tomaatit ovat maukkaimmillaan kypsän punaisina ja hiukan pehmenneinä. Useimmiten tomaattien kannattaa antaa kypsyä keittiön pöydällä muutaman päivän, jolloin niiden väri syvenee ja maku muuttuu makeammaksi.

Sekä kurkut että tomaatit tulisi aina säilyttää yli 13 asteen lämmössä. Tätä viileämmässä niiden rakenne vetistyy ja maku heikkenee. Tomaatteja kannattaa ostaa useamman päivän varalle, koska ne säilyvät huonelämmössä noin viikon.

Viileäkaapissa 13 asteessa tomaatit säilyvät pari viikkoa. Kun tomaatteja kypsytetään tai säilytetään useita päiviä, ne kannattaa laittaa esimerkiksi paperipussiin, joka vähentää haihduntaa.

Lyhyen kuljetusmatkan vuoksi 
Kulunnan Puutarhan tomaatit ja kurkut saavat kypsyä kasvupaikallaan pidempään.
-Mausta sen huomaa!